Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

Listo’s kater

Gisteravond waren Barbara en Anja bij ons op bezoek. Ook Marijanne en Archana waren er nog. Omdat het weer opknapte, zaten we lekker buiten. Eerst met wat hapjes en een borrel. Later met het avondeten. Ondertussen waren ook Listo en Roxy, het hondje van Anja en Barbara, steeds in de buurt.

Rond een uur of 8.30 gingen we naar binnen om een spelletje te doen maar voordat we daar aan begonnen, stelde ik voor om alvast wat oude spullen in de auto van Anja te laden. Zo gezegd; zo gedaan.

We waren er volop mee bezig toen Bart meldde dat Listo ‘m gesmeerd had. Rechtdoor de straat uit en dan naar rechts. De zoektocht begon.

Listo na het weglopen

Listo na het weglopen

Na dik een uur hoorden we dat hij gespot was bij het speeltuintje in de buurt van de Paardenkathedraal. Maar hoe we ook zochten, in de buurt van de spot en later steeds verder daar van af; we zagen hem nergens. Het laatste licht was aan het verdwijnen en daarmee werd ook de bezorgheid groter. Want was als we hem niet voor donker zouden kunnen vinden…..

Inmiddels was de politie en de instantie die gaat over de chip die Listo ingeplant heeft gebeld maar er werd niets aan ons teruggemeld. Dat betekende dus dat hij niet gevonden was.

Bart en Anja gingen weer terug naar Tilburg. Een leuke avond werd zo wat suf afgesloten omdat we natuurlijk gewoon door bleven gaan met zoeken.

Rond 11 uur gingen Marijanne en ik, terwijl Ellen rond fietste door de wijk en Archana thuis was om hem binnen te laten, mocht hij uit zichzelf thuis komen, nog een keer naar de spotplek. We liepen het paadje verder af en ineens zie ik aan het einde van het pad Listo voorbij lopen. Op mijn eerste “hier” lijkt hij niet te reageren maar wanneer ik het nog een keer roep dan zien we hem opeens recht op ons af komen lopen. Eerst gewoon in draf en uiteindelijk wanneer hij ons ziet, in een uitbundige sprint. We hadden ‘m gevonden. Pfff, wat waren wij daar blij mee.

Vanochtend lag er kots op het kleed inclusief plasticzakje. Vanmiddag bestonden zijn drollen ook nog uit vreemd aandoende materialen. Net als elke jongeling heeft hij het veel te bont gemaakt. Vandaag heeft hij geen energie, wil niet echt spelen en ligt er suf bij. Dat krijgt ie er van……..

Comments are closed.