Categoriën
De sociale ontdekking
Archief

H1N1 of toch Thaise griep

Thailand is ook in de ban van de Mexicaanse griep. Hier H1N1 genoemd. Dat ziet er op zich al veel bedreigender uit. Marijke, onze oude huisgenoot die al meer dan 20 jaar in Thailand woont, vertelde dat de school van haar jongste zoon voor een aantal dagen is gesloten vanwege een griepgeval. Haar oudste zoon was ook ziek en voor de zekerheid heeft ze hem maar thuis gehouden. Niet omdat ze zelf zo bang was voor de Mexicaanse griep maar meer om een enorm circus op zijn school te voorkomen.

Ook Ellu & ik zijn in de ban van de griep. Niet de Mexicaanse, H1N1 of swine flu (zo noemen ze het in India) maar de door ons zelf verzonnen Thaise variant. Ellu voelt zich voor het eerst deze week niet helemaal lekker.

Concessie op het plan hebben we reeds gedaan. We blijven ook vandaag nog in Bangkok. Morgen hopen we op de fiets te zitten. Niet volgens planning naar Sri Racha maar na Chonburi dat zo’n 35 kilometer eerder komt. Het lijkt ons verstandig om het deze eerste dagen rustig aan te doen. Want voordat we het weten, gaat Thaise griep over in Cambodjaanse griep en dat willen we toch eigenlijk wel zien te voorkomen.

One Response to “H1N1 of toch Thaise griep”

  • Irene says:

    Pas op hoor! Inderdaad Cambodjaanse griep zien te voorkomen! Proberen wij ook….
    Zien jullie in PP!
    liefs, Irene